Fotograf Ioana Butnariu - 0001

De ce este bine sa alegi separat fotograful si videograful pentru nunta ta?

Cred ca pachetele foto-video, luate impreuna de la acelasi furnizor de servicii, limiteaza valoarea produsului final si reprezinta un compromis pe care viitorii miri trebuie sa-l faca. Alegerea unui pachet foto-video pentru un eveniment cum este o nunta, care de obicei este unic si nu se mai repeta in viata unui cuplu, trebuie pus foarte bine in balanta. Asa cum am mai spus, cred ca este foarte important ca mirii sa-si aleaga fotograful de nunta dupa sufletul si personalitatea lor, deoarece fotograful va fi prezent langa miri pe toata perioada nuntii. Aceelasi indemn il am si pentru alegerea videografului de nunta, iar astfel, fotografiile si filmul nuntii voastre vor fi exact asa cum va doriti.

Fotograf Ioana Butnariu -0010

Discipline diferite.

Chiar daca fotografia si filmul fac parte din artele vizuale, experienta pe care o ofera este cu totul diferita. Fotografiile sunt panza sau foaia de lucru, asa ca fotograful de nunta trebuie sa stie foarte bine sa puna de la bun inceput intr-un singur cadru: lumina, compozitia, pozitia subiectului si emotiile oamenilor pe care ii fotografiaza. Spre deosebire de fotografie, videografia de nunta nu inseamna doar o succesiune rapida de cadre, videografia de nunta inseamna si sunet, ceea ce face ca emotiile filmului de nunta sa fie create intr-un mod diferit fata de cele din fotografie.

Atat fotografia cat si videografia necesita timp si efort depus pentru a invata aceste doua discipline, nenumarate ore de practica pentru acumularea experientei necesare pentru a putea oferi mirilor amintiri frumoase si unice. Daca cineva spune ca stapaneste foarte bine aceste doua discipline ale artelor vizuale, este ca si cum ar spune ca stapanesti si vorbesti la perfectie doua limbi complet diferite.
Fotograf Ioana Butnariu -0021

Alege profesionisti.

Alegerea separata a fotografului de nunta si a videografului reprezinta un beneficiu deoarece viitorii miri vor lucra cu oameni profesionisti si dedicati, ce intr-un final, in ziua nuntii se vor axa si isi vor concentra toata atentia strict pentru fotografie sau videografie.
Fotograf Ioana Butnariu -0011

Unul din argumentele pe care le-am auzit este ca o echipa foto-video lucreaza foarte bine impreuna si nu exista neintelegeri intre fotograf si videograf. Eu cred ca acest lucru este complet irelevant, deoarece intre profesionisti nu ar trebui sa existe probleme de comunicare sau neintelegeri in modul de lucru. Adevaratii profesionisti stiu sa comunice unii cu altii si sa lucreze impreuna pentru a va putea oferi cea mai placuta experienta pentru nunta voastra. Alegerea separata a fotografului de nunta si a videografului iti ofera experienta de a lucra impreuna cu oameni dedicati, ce isi considera munca lor cea mai importanta activitate pe perioada nuntii voastre si implicit dedicarea lor se va reflecta in calitatea amintirilor oferite prin fotografiile sau filmul de nunta.

Recomandarea mea este, sa incercati sa nu faceti compromisuri si sa rezistati tentatiei de a alege un pachet foto-video, doar prin prisma faptului ca poate fi mai ieftin.

Alegeti ceea ce este mai important pentru amintirile voastre, deoarece fotografiile, albumul si filmul nuntii sunt singurile amintiri ce va raman palpabile de la nunta voastra.

Cu drag,

Ioana Butnariu.