Daniela&Alex-0002

Sfatul meu este sa verifici toate micile detalii, deoarece numai asa, poti sa-ti faci ziua nunti, mult mai usoara si lipsita de griji.

Dupa multe pregatiri, telefoane si agitatie, esti aproape sigur ca ai bifat tot de pe lista ta, dar “aproape sigur”, nu iti garanteaza 100%, ca in ziua nuntii probleme tale sunt rezolvate de dimineata pana seara.

1. Lista furnizorilor de servicii.

Verifica in agenda, daca ai notat numerele de telefon ale furnizorilor de servicii si daca este posibil, trimite un e-mail, de preferat cu o saptamana inainte de eveniment, pentru a verifica daca tot ce s-a discutat este clar pentru toata lumea.

2. Planifica banii.

Daca este posibil, incearca sa platesti toti furnizorii inainte de eveniment, deoarece vei scapa de o grija in plus in ziua nunti si nu va mai trebui sa te gandesti ce ai platit sau cat mai ai de platit.

3. Alege o persona responsabila.

Roaga pe cineva din familie, sa aiba grija de, actele voastre de identitate, verighete, certificatul de casatorie dupa cununia civila, listele cu invitati sau de stick-ul cu melodia voastra preferata. Va sugerez aceasta recomandare, deoarece in febra nuntii, este foarte usor sa uiti anumite detalii sau chiar sa pierzi documente personale.

4. Itinerariu.

Pune pe hartie un itinerariu de urmat in ziua nuntii, unde este bine sa scrii toate activitatile din ziua nuntii defalcate pe ore si totodata important este, sa nu uiti sa-ti imparti sirul evenimentelor in functie de timpul necesar deplasarii de la o locatie la alta. Incearca sa trimiti acest program fotografului si videografului, deoarece ei vor fi cu tine aproape pe toata durata evenimentului si trebuie sa stie exact programul nuntii tale.

5. Numeste un supervisor.

Inainte de nunta, este bine sa rugati o persoana din familie, ce este foarte bine organizata, sa ajunga inaintea voastra la cununia civila/religioasa sau la receptie pentru a verifica daca totul este asa cum va doriti.

6. Discuta cu fotograful.

Pe langa abilitatile tehnice, alegerea fotografului profesionist de nunta presupune si un factor uman. Nu totul este pretul serviciilor, asa ca, iti recomand sa te intalnesti cu fotograful de nunta sa discutati si sa vedeti cum va intelegeti. Asa cum am mai zis, fotograful de nunta este una din putinele persoane ce este langa voi pe toata perioada nuntii, asa ca, intre voi, trebuie sa existe o anumita chimie si potrivire de caracter. Atunci cand ai ales sa lucrezi cu un fotograf profesionist de nunta, nu trebuie sa iti faci griji pentru fotografierea momentelor importante ale nuntii tale. Discuta cu fotograful, daca iti doresti anumite fotografii cu anumiti membrii ai familiei sau daca, sunt persoane din familie ce nu se inteleg si nu doresc sa apara impreuna in fotografiile de nunta.

7. Ai grija de invitati

Verifica invitatiile de nunta, meniurile sau listele cu aranjarea in sala, deoarece este neplacut pentru invitati sa-si vada numele scris gresit. Este foarte importana ca invitatii sa fie tratati cat mai frumos posibil, iar de aceea, va recomand, sa incercati, daca este cazul, sa rugati pe cineva sa conduca invitatii in sala unde are loc evenimentul. O alta idee este, sa treceti peste obisnuitele marturii si sa incercati sa oferiti invitailor cate un mic cadou personalizat de voi,  pentru fiecare familie in parte.

 8. Hrana este importanta.

In ziua nuntii, cu toata pregatirea si agitatia evenimentului, este foarte usor sa uitati sa va alimentati, asa ca, va recomand, sa serviti dimineata un Mare dejun copios.

9. Pregatiti “trusa de ajutor”.

Pregatiti si pastrati in masina unui prieten, o “trusa de prim ajutor”, ce trebuie sa contina: ace de siguranta, foarfec, scotch,  cosmetice, servetele, ciorapi fini, umbrela sau orice alt obiect ce va poate salva in acele momentele neprevazute ce pot aparea in ziua nuntii. Mai bine sa fiti pregatiti decat sa va para rau.

10. Timpul este important.

Fiecare salon de evenimente are un anumit program, iar acest program este foarte important pentru voi, deoarece, veti putea sti ,cu exactitate, ora la care treuie sa eliberati locatia si totodata perioada pentru care va trebui sa incheiati contractele cu furnizorii de servicii.

Acestea sunt cateva recomandari pentru a va face ziua nuntii mai usoara, dar fiecare eveniment este diferit, asa ca aveti mana libera sa mai adaugati cateva puncte in functie de nevoile voastre.

Cu drag,

Ioana Butnariu.